Liefde voor Italië

Wij zijn Hermien en Jan van de Schootbrugge, een ondernemend echtpaar uit het vestingstadje Elburg. We hebben een enorme voorliefde voor Italië. We zijn al 32 jaar werkzaam in de modebranche waarin we mooie sophisticated merken verkopen, geïnspireerd op de Italiaanse mode en merken. Ook hebben wij een bedrijf voor maatwerk opgezet met onze Tailor truck, Atelier di Sartoriale. Hier kunt u onder het genot van een espresso of heerlijke Toscaans wijntje met een lekker Parmezaanse kaas en Parmaham een shirt, kostuum, denim, overcoat, enz. op uw maat en wensen samenstellen.

De smaak van Italië

Met de vakanties zijn wij meestal in Italië te vinden. We houden van het klimaat, cultuur, natuur, eten, drinken en lifestyle. We merken dat in Nederland er meer mensen zijn die dezelfde liefde voor dit land delen. Via onze contacten in Toscane zijn wij bij diverse wijngaarden en andere productiebedrijven op bezoek geweest en hebben besloten om deze producten in Nederland (en wereldwijd) aan te bieden. Nu zijn wij ook wijnimporteur en daarmee is Atelier di Gusto, de smaak van Italië, ontstaan. We hebben eerst mooie wijnen van onze favoriete wijnhuizen geselecteerd om via deze Webshop aan u te presenteren, zodat iedereen van deze heerlijke wijnen kan genieten. Zoek een lekkere wijn uit voor welk gerecht dan ook en geniet van Italië in uw eigen omgeving.

Saluti!

Onze wijnhuizen

FATTORIA FIBBIANO

Fattoria Fibbiano is een wijnhuis in het hart van Toscane in Italië. Tussen twee rivieren gelegen nabij het stadje Terricciola. Dit wijnhuis wat tussen de Heuvels van Pisa en Volterra ligt, is ongeveer 75 hectare groot. 

Het wijnhuis bevindt zich op een eeuwen oude heuvel, met ruïnes van de Etrusken. De legende gaat dat ergens op het landgoed een mysterieuze waterbron bevindt met magische krachten, de “Fontana Delle Donne”. 

 Sinds 1997 wordt dit wijnhuis gerund door een familie die milieuvriendelijkheid als deel van hun nalatenschap beschouwd. Dit is goed terug te zien in hoe zij omgaan met het land wat zij meer beschermen dan exploiteren. Ze gebruiken enkel organische middelen ten behoeve van de groei van hun gewassen, waarbij menselijke interactie met de natuur tot een minimum gehouden wordt. Ook functioneert het huis volledig op zonne-energie, en filteren ze hun eigen water. Warmte in de winter halen ze ouderwets uit brandhout wat ze vergaren uit de nabijgelegen rivierbanken en van het land. Niet voor niets zijn de wijnen van Fattoria Fibbiano als organisch gecertificeerd. 

CANTINA BELLAVISTA TOSCANA

Cantina Bellavista Toscana is een wijnhuis in Toscane. Zij produceren voornamelijk IGT Toscana wijnen, die ook wel bekend staan als de Super Tuscan. Bellavista is Italiaans voor indrukwekkend uitzicht. Het wijnhuis bevindt zich op een prachtige heuvel nabij het stadje Lajotico en Pisa. Deze regio is beroemd voor de eeuwenoude geschiedenis en de oorsprong van de Etrusken.

Dit wijnhuis werd gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw en wordt nog altijd voor de productie van wijn gebruikt. Het kleinschalige huis wat ongeveer 5 hectare telt wordt ruim 50 jaar gerund door dezelfde familie.

PODERE LA CHIESA

Aan de weg naar Volterra in Toscane vind je het wijnhuis La Podere La Chiesa, vlak voor het dorpje Casanova. De locatie van deze wijngaard is bijzonder goed, door de frisse zeewind die de wijnstokken in de zomer verkoelt.

Dit moderne wijnhuis heeft niet alleen een architectonisch meesterwerk als thuis, maar produceert ook moderne wijnen op organische methoden met voornamelijk de traditionele Sangiovese druif.

“Onze wijnen zijn een emotie die onze gasten koesteren in hun hart na elk bezoek”

ITALIAANSE MODETRENDS

FASHION VOOR HEM EN HAAR

Atelier 9 is een mode- en lifestylewinkel in warme sfeer. In onze winkel, met een oppervlakte van 600 m2, vindt u zeer uitgebreide collecties met trendy & casual merken, stijlvolle collecties, verzorgingsproducten en de chicste schoenen.

Wanneer u de premièretrap van afdaalt naar het souterrain, komt u in een andere wereld terecht. In ons maatwerkatelier kunnen we praktisch alle stijlvolle kleding voor de modebewuste man of vrouw op maat maken: colberts, kostuums, pantalons, overhemden, broeken en schoenen. Maar ook chino’s en denim!

TRENDSETTERS SINDS 1988

Hermien en Jan van de Schootbrugge hebben al tientallen jaren ervaring in de modewereld. In 1988 begon het stel een First Man winkel in Maarssenbroek. In 1997 verhuisden ze naar het Marktplein in Nunspeet en bouwden de winkel na Van de Schootbrugge Mannenmode en Jan Mannenmode uit tot het huidige Atelier 9, waarbij naast herencollecties nu ook de mooiste damescollecties te vinden zijn. Kom langs en ontdek zelf de unieke wereld van Atelier 9, van harte welkom!

ATELIER DI SARTORIALE KOMT MET DE TAILOR TRUCK, EEN ATELIER OP WIELEN, NAAR UW LOCATIE!

Atelier Di Sartoriale is een compleet nieuw en uniek concept van Atelier 9. Geeft u een stijlvol feest of wilt u een toevoeging aan een evenement? Dan biedt dit een unieke meerwaarde. Wij komen met een stijlvolle bus – een compleet maatwerkatelier op wielen – naar uw gewenste locatie!

DE TAILOR TRUCK, IN STIJL NAAR U TOE

Atelier di Sartoriale komt in stijl naar uw event/locatie. Met een volledig customized atelier-bus zijn wij in staat om, waar u maar wilt, perfect advies en het mooiste maatwerk te leveren. Bent u benieuwd naar mogelijkheden, prijzen en ervaringen? Neem vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer over dit concept!

OOK VOOR SCHOENEN EN ACCESSOIRES

Ook voor schoenen, accessoires en sieraden is Atelier di Sartoriale het perfecte adres! Met topmerken zoals o.a. Giorgio, Vespa Sneaker, Barli Personal, Marco Tozzi, Magnanni (v.a. SS19), Borgioli, Fiarucci, Laccio, Harris, Rebel & Rose, Daniel Wellington, Lenard, Profuomo, Yehwang, Morph Parfume, Panama en Mr. Vranjes. Van harte welkom!